Checklist voor het bestellen van je doopsuiker

Doopsuiker bestellen, hoe begin je eraan? Maak je geen zorgen, in dit artikel begeleiden we je er stap voor stap doorheen. En wil je graag kunnen afvinken wat je al gedaan hebt? Scrol dan ineens naar beneden, want onderaan dit artikel vind je een handige checklist voor het bestellen van je doopsuiker.

De vorm en de kleur van je doopsuiker - Bookadee

De vorm en de kleur van je doopsuiker

Vroeger was er maar één soort suikerboon: een eivormige, platte boon met witte suiker aan de buitenkant, en chocolade of een amandel aan de binnenkant. Tegenwoordig heb je meer variatie: er bestaan minisuikerbonen en smarties. En de kleur hoeft geen wit meer te zijn. We kunnen bijvoorbeeld de kleur van je geboortekaartje gebruiken. Je kunt ook meerdere tinten kiezen. Het effect wordt extra speciaal als we de kleuren schikken van licht naar donker, zoals je ziet op de foto.

Alternatieven voor suikerbonen

Wist je dat er veel meer opties zijn dan de traditionele suikerbonen? In ons assortiment hebben we ook creatieve alternatieven zoals chocoladeparels, snoepjes en koekjes. De attentie hoeft zelfs niet eetbaar te zijn. Je kunt ook kiezen voor thee, zeepjes, badparels, kaarsjes, flesjes huisparfum of suikersticks voor in warme dranken. En ken je onze flowerbombs al? Dat zijn bolletjes met bloemzaad die je kunt planten! Een prachtig symbool voor dit nieuwe leven.

Alternatieven voor suikerbonen - Bookadee Blog
De verpakking van je geboortesuiker - Bookadee Blog

De verpakking van je doopsuiker

Ook qua verpakking kun je met doopsuiker alle kanten uit. Een glazen potje of een blikje kun je achteraf nog hergebruiken. Of wil je een kartonnen vouwdoosje, versierd met droogbloemen? Toon je graag meteen wat er in de verpakking zit? Ga dan voor doorzichtige folie. Met labeltjes of naamstickers versier je elk geschenk met de naam van je kindje. En wat dacht je van een lint, sticker of paperclip als sluiting? De keuze kan overweldigend zijn, maar maak je geen zorgen: wij helpen je graag.

Denk na over de presentatie

Als niemand je erop wijst, sta je er misschien niet bij stil, maar die prachtige attenties moeten natuurlijk ook ergens op uitgestald worden. Daarom kun je bij ons ook al meteen een presentatiestuk bijbestellen. We hebben rekjes, mandjes, dienbladen, koffers, plateaus en nog veel meer. Onze presentatiestukken zijn trendy en multifunctioneel. Je kunt ze later nog hergebruiken als decoratiestuk in je huis. Een extra aandenken aan deze magische periode.

Opties voor de presentatie van je doopsuiker - Bookadee Blog
Speelgoedje bij geboortesuiker - Bookadee Blog

Vergeet de allerkleinsten niet!

Heb je veel kinderen in de familie? Dan is het leuk om een kindvriendelijke attentie te voorzien, zoals een belleblaas, een lolly of zachte snoepjes in plaats van suikerbonen. Of wat dacht je van een spaarpotje, magneetje of potloden? Populair zijn deze stolpjes die je kunt vullen met snoepjes, speelgoed of sleutelhangers. Populaire diertjes zijn het vosje, het leeuwtje, het olifantje, het konijntje en de ijsbeer. Voor elk wat wils, dus! Kom zeker eens kijken naar ons assortiment.

Checklist voor het bestellen van je doopsuiker

3 maanden voor de bevalling

 • Bezoek aan de winkel
  Kom eens langs in de winkel om ons productgamma te bekijken en ons te vertellen wat jij mooi vindt. Een afspraak maken mag, maar moet niet.
 • Keuze maken
  Jij kiest de basis, wij helpen je bij het kiezen van de vulling, bedrukking, sluiting, versiering en presentatie.TIP: Begin bij het geboortekaartje, dan is het daarna des te makkelijker om die stijl en dat kleurenpalet door te trekken in je geboortesuiker.
  • Geboortekaartje
   • Kleur
   • Design
   • Tekst
   • Lettertype
   • Papiersoort
  • Geboortesuiker
   • Kleurenpalet
   • Vulling
   • Verpakking
   • Sluiting
   • Labels
   • Attenties voor kindjes
   • Groepstraktatie
   • Presentatie

  2 maanden voor de bevalling

  • Aantallen bepalen
   Bepaal hoeveel doopsuiker je nodig hebt.
   TIP: hiervoor vertrek je best van de adressenlijst van je geboortekaartjes. Voorzie één exemplaar per koppel en een extraatje voor de kinderen.

  • Groepstraktatie nodig?
   Om te trakteren op het werk of in de sportclub kun je een grote pot snoep of suikerbonen bijbestellen. 
  • Bestelling plaatsen
   Alles gekozen? Plaats dan je bestelling ten laatste 2 maanden voor je uitgerekende bevallingsdatum.
  • Afwerking kiezen
   Wij kunnen alles helemaal tot in de puntjes voor jou afwerken. Stel je liever zelf de attenties samen? Dan kun je de verpakking, vulling, labels en sluitingen ook apart bij ons bestellen en zelf de afwerking verzorgen.
  • Afhalen of laten leveren
   Blanco, lege verpakkingen voor doopsuiker zijn doorgaans binnen de 2 weken na bestelling beschikbaar. Voor gepersonaliseerde en afgewerkte items reken je best op 3 à 4 weken. We laten je weten wanneer je de bestelling kunt ophalen in de winkel. Verpakkingen om zelf te vullen kun je ook door ons laten opsturen.

    Meteen na de bevalling

    • Laatste details doorgeven
     Bestel je ook je geboortekaartjes bij ons? Dan geef je ons na de bevalling nog de laatste informatie door om je kaartjes te kunnen afwerken, zoals het gewicht en de dag van de geboorte. Je krijgt nog een laatste proefdruk ter goedkeuring.

      Bonus: Download onze checklist

      Wij hebben een handig afvinklijstje dat onze klanten gebruiken voor het bestellen van hun geboortekaartjes en geboortegeschenkjes.

       Download hem hier

       Overweldigd? Wij helpen je graag

       Ons team begrijpt als geen ander dat keuzes maken voor zwangere vrouwen extra moeilijk is. Je wil immers het beste voor je baby, hebt last van besluiteloosheid en er is zo veel om uit te kiezen! Met onze jarenlange ervaring weten wij exact wat je wanneer moet doen om alles vlekkeloos te laten verlopen. Volg de stappen van onze checklist voor het bestellen van je doopsuiker en alles loopt gesmeerd. Kom gerust langs in onze winkel. We helpen je graag op weg.