Werkwijze

hoe het werkt

Benieuwd naar onze werkwijze?

Ontdek hier hoe je moeiteloos je kaartjes, doopsuiker, uitnodigingen en cadeautjes bij ons bestelt.

Alles wat je nodig hebt in 3 stappen.

1

Vertel ons jouw idee 

Bekijk de realisaties in ons online portfolio, op onze Instagrampagina of Facebook, of kom langs in de winkel om de uitgestalde creaties te bekijken.

Bespreek met ons wat je in gedachten hebt. Laat een bestaand concept aanpassen volgens jouw smaak of maak een volledig eigen ontwerp.

2

Wij brengen het tot leven

Ons team van grafisch vormgevers brengt jouw idee tot leven.

Van de traktaties kunnen we in de winkel al een voorbeeldje laten zien. Van het drukwerk krijg je een proefdruk toegestuurd.

Ben je blij met het ontwerp?

Dan plaats je de bestelling en maken we die voor je klaar tegen de beloofde datum.

3

Jij geniet van het resultaat

Je bezorgt ons de laatste informatie zoals de geboortedatum van je baby.

Je krijgt nog een laatste proefdruk ter goedkeuring.

Wij maken je bestelling klaar in ons atelier en sturen alles op. Kom je het liever zelf afhalen in de winkel? Dat kan ook.

En vanaf dan is het genieten van de complimentjes die je krijgt!

Zo simpel kan het zijn.

Bij ons bestel je drukwerk, bedankjes en decoratie makkelijk op één plek.

We nemen je het werk uit handen zodat jij ontspannen kunt genieten van deze mijlpaal in je leven.

Veel gestelde vragen

Een geboortekaartje en doopsuiker samenstellen, hoe beginnen we daar aan?

Best begin je bij het ontwerp van je geboortekaartje.  Daar kunnen al veel vragen over gesteld worden, zoals bv welke vorm van kaart wil je, welke kleuren zullen we gebruiken, wil je glansfolie gebruiken of juist niet, eenvoudig ontwerp of met figuurtjes bij, welke tekst zetten we op de achterkant, wil je er een gedichtje op, werken we met symbooltjes of juist niet,…

Als dat allemaal op punt staat, is het makkelijker om doopsuiker te bespreken, aangezien je dan al een kleurenpallet en stijl hebt vastgelegd.

Wanneer bestel ik best doopsuiker en geboortekaartjes?

Doopsuiker en geboortekaartjes kan je best 2 maanden voor de uitgerekende datum bestellen.  Het is dus aangeraden om ongeveer 3 maanden vooraf alvast te beginnen rond te kijken en ideetjes op te doen.

Kan ik geboortekaartjes bijbestellen?

Het aantal kaartjes kan je tot de dag van geboorte nog wijzigen. 

Hou er wel rekening mee dat we niet alle kleuren van enveloppen in huis hebben en dus voor last minute bijbestellingen witte enveloppen meegegeven worden. 

Achteraf bijbestellen is ook mogelijk, hou wel rekening met een iets langere levertermijn.

We willen goed voorbereid zijn en de enveloppen vooraf al adresseren. Kunnen we die op voorhand al bekomen?

Ja, ongeveer een week na de effectieve bestelling kunnen de enveloppen opgehaald worden te Hove, of via Bpost verstuurd worden naar een door jullie gekozen adres. 

Hoeveel postzegels moet ik voorzien?

Al onze kaartjes worden voorgesteld in USformaat, vals vierkant, postkaartformaat of grote postkaart.  Deze kan je allemaal versturen met 1 postzegel. 

Ik heb zelf een kaart ontworpen, doen jullie ook enkel het drukwerk?

Bij ons kan je ook terecht wanneer je zelf je kaartje ontworpen hebt, zelfs voor foliedruk!  Aanleveren doe je best in .pdf, met 3mm afloop en interne snijtekens. We bezorgen je steeds een papieren proefdruk, zodat je tijdig kan finetunen.

Voor het gebruik van folie-elementen hebben we graag 3 pdf’s:  1 met de volledige kaart, zodat we het eindresultaat kunnen inschatten, 1 met alle kleurelementen en 1 met alle folie-elementen in registratiezwart. 

Ik heb een schilderij of tekening gemaakt, die we graag op de kaart willen gebruiken, hoe werkt dat?

Het werkt het best als jullie hiermee even langskomen, zodat we deze kunnen inscannen en digitaliseren. Zo zijn we zeker van een goede kwaliteit van de beelden. 

Ondertussen kunnen we de papiersoorten en mogelijke formaten samen bekijken, alsook de lettertypes overlopen, enveloppen en de tekstzetting bespreken.

Kunnen er ook stickertjes of doosjes gemaakt worden van ons geboortekaartje?

Zeker! Doordat we alles zelf drukken, kunnen we (bijna) alles met de lay-out van het geboortekaartje afwerken zoals bv. stickers, snoepzaklabels, chipswikkels, doosjes, magneten, badges, sleutelhangers,…

Onze baby is geboren, hoe kunnen we jullie bereiken om de kaartjes te drukken?

De laatste gegevens bezorg je ons liefst via de mailbox info@bookadee.be, telefonisch tijdens de openingsuren op het nummer 03/455.55.90  of  via SMS 0499/11.97.78

Wij werken graag ons doopsuiker zelf af, kunnen we dan ook bij jullie terecht?

Bij ons kan je terecht voor zowel afgewerkte geschenkjes, als voor verpakkingen, personalisaties en vulling, kortom alle benodigdheden om zelf je doopsuiker samen te stellen.

Wat is de levertermijn?

Geboortekaartjes worden binnen de 24u na goedkeuring van de ingevulde digitale proefdruk afgewerkt.  Meestal zijn ze enkele uurtjes later klaar.

Doopsuiker en blanco verpakking is doorgaans binnen de 2 weken beschikbaar; voor gepersonaliseerde items rekent u best op 3 à 4 weken.

De cadeautjes zijn steeds in voorraad, daar kan je gewoon voor langskomen.  Woon je net iets te ver, dan kan je gebruik maken van onze webshop en worden de cadeautjes binnen de 3 werkdagen verstuurd via Bpost. Dit gebeurt telkens op maandag, dinsdag en donderdagmiddag. 

Heb je een dringende bestelling, of wil je weten of iets zeker in voorraad is? Bel ons even op, of stuur een mailtje naar info@bookadee.be

Met hoeveel suikerbonen vullen jullie in een doosje of zakje?

In de meeste verpakkingen steken we 12 suikerbonen, dat komt overeen met 50 gram.  Je kan dus 20 pakjes maken met 1 kilo suikerbonen.  Als het snoepjes zijn, doen we er 75gram in.  Zo blijft de prijs van de vulling steeds gelijk.

Hoeveel doopsuikergeschenkjes kan ik best voorzien?

We raden aan om voor de volwassenen evenveel of iets minder te nemen dan het aantal geboortekaartjes.  De kindjes tel je best even na via je adressenlijst. Doorgaans wordt er 1 geschenkje per koppel gegeven en aan elk kindje iets extra.

Hoe lang kan ik doopsuiker bewaren?

Suikerboontjes en lentilles blijven doorgaans 2 jaar houdbaar.  Voor snoep is dat meestal 1 jaar. Tijd genoeg dus om jouw pakjes ruim op voorhand klaar te maken! 

Je bewaart de chocolade best in een vochtvrije ruimte, op kamertemperatuur (of tussen 16-24°C) en uit de zon. 

Snoepjes verpak je best eerst nog in een daarvoor bestemd cellofaan zakje (tenzij je blikjes gebruikt), zodat ze lekker zacht blijven.  Ook hiervoor geldt vochtvrij en niet in de zon.

Moet ik langskomen of kan ik ook digitaal bestellen?

Voor een persoonlijk ontwerp adviseren je graag in de winkel, maar je kunt een deel van onze producten zoals doopsuiker, geboortekaartjes en cadeautjes ook gewoon online bestellen via onze webshop. Daar kun je de prijzen bekijken en je bestelling aan ons doorgeven. Wij nemen contact op om de afwerking, een eventuele proefdruk en de levering te bespreken.